Diagnostic Sverige / Företagsprofil
 
Kontakt - Sitekarta
Swedish - English
Sverige
Företagsprofil

A. Menarini Diagnostics ingår i Menarini-koncernen som är italiens största internationella farmaceutiska bolag. Menarini group har långa anor och startades år 1886. Den 24/2 2011 firade företaget sitt 125-års jubileum med pompa & ståt. Företaget är unikt med tanke på att det har en privat ägare; Alberto Aleotti. Menarini koncernen är i storlek det 36:e största läkemedelsföretaget i världen. Vi beräknas vara det fjärde mest snabbväxande i världen och det andra mest snabbväxande i Europa. Företaget har idag 17 000 anställda varav ca 800 arbetar inom forskning & utveckling. Omsättningen är 3 miljarder €. Företagets Diagnostics division är marknadsledande i flertalet sydeuropeiska länder inom diabetesvård och är ett av de fem marknadsledande företagen inom diabetesområdet i Europa totalt sett.

Bolaget A.Menarini Diagnostics s.r.l,Italien Filial (Sverige) startade vid årskiftet 2006 och har nu sitt nordiska huvudkontor på Medeon Science Park i Malmö. Divisionen är ett hälsovårdsföretag som kommer att fokusera på diabetes, men så småningom även erbjuda produkter inom hematologi, klinisk kemi, urinanalys och immunohistologi.

A.Menarini Diagnostics Nordic Countries avser att erbjuda den svenska marknaden medicinteknisk uttrustning av toppkvalité till humana priser.

Vårt internationella huvudkontor finns i Florens, Italien.
Via Lungo l'Ema, 7 - 50015 Grassina - Firenze Tfn: +39-055.5680200

Verksamheten i Norden leds av Johan Vikner, Business Manager, som har mångårig erfarenhet och kunskap inom Läkemedels- och Medicinteknisk-industri. De senaste åren inom diabetesområdet.